Links – 15 mei 2016

  • Datum 15-05-2016
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Takashi Miike’s Audition (1999)

Audition tussen misogynie en feminisme, Woody Allen op één hoop met Roman Polanski en Bill Cosby, wat Citizen Kane afkeek, de favoriete soundtracks van John Carpenter, hoe een editor voelt waar de knip hoort en de goede ontvangst van Toni Erdmann in Cannes.

Wreekster
Audition
van Takashi Miike: misogyn of feministisch? De culturele context helpt die vraag beantwoorden, maar valt uiteindelijk weg. Een video-essay.
Fandor Keyframe

Beschuldigingen
Rond de première van Café Society in Cannes laait de discussie weer op rond het vermeende kindermisbruik door Woody Allen. Catherine Shoard stelt dat Allen niet zomaar op een hoop gegooid mag worden met Roman Polanski en Bill Cosby.
The Guardian

Niet uit het niets
Citizen Kane
is 75. David Bordwell kiest eens een andere invalshoek en onderzoekt niet de invloed van, maar de invloeden op de film.
Observations on Film Art

Luistervoer
Onder soundtrackfans is John Carpenter misschien wel bekender als componist dan als regisseur. Ter gelegenheid van de release van zijn nieuwe album selecteerde hij zijn persoonlijke toptien soundtracks.
Dummy

Knip
In zijn nieuwe video-essay probeert Tony Zhou een antwoord te vinden op de vraag hoe een editor voelt waar de knip hoort.
Vimeo

Tweet
TONI ERDMANN is the first film I’ve seen get spontaneous, raucous mid-film applause at Cannes since the accordion bit in HOLY MOTORS.

Mike D’Angelo

Erik Schumacher