Links – 14 januari 2014

  • Datum 14-01-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Game-beeldtaal in film: Sucker Punch (2011)

De invloed van games op cinema, Martin Scorsese over de toekomst van film, de trailers van Jean-Luc Godard, Meryl Streep en Harry Belafonte over seksisme en racisme in Hollywood, de vele gedaantes van Jack Nicholson en de paniek van Michael Bay.

Game over
"Real characters in real situations with real problems (once the very essence of film storytelling and cinematic art) are no longer required or even necessarily desirable in the video game era of cinema."
The Cine-Files

Lieve Francesca
Ook Martin Scorsese ziet de filmwereld ingrijpend veranderen, schrijft hij in een open brief aan zijn dochter. Maar hij blijft optimistisch.
L’Espresso

Bande annonce
Als een van de weinige grote regisseurs maakte Jean-Luc Godards zelf de trailers voor zijn films. Hij maakte ze zelfs voor die van vrienden. J. Hoberman bespreekt Godards trailerwerk, dat grotendeels op YouTube terug te vinden is.
Artforum

Speech
Op feestjes waar Hollywood zichzelf normaal gesproken feliciteert, brachten twee prominenten het seksisme en racisme uit de eerste decennia van de Amerikaanse filmgeschiedenis ter sprake. Meryl Streep sprak bij de National Board of Review Awards over Walt Disney; Harry Belafonte bij de New York Film Critics Circle Awards over D.W. Griffith.
Vulture

Here’s Johnny
Een video-essay verkent de verschillende gedaantes van Jack Nicholson. Simpel opgezet, maar daardoor niet minder plezierig om naar te kijken.
Vimeo

Tweet
Michael Bay seems like he’d be really good at improv.

Seth Rogen over het minder succesvolle optreden van Transformers-regisseur Michael Bay bij een Samsung-feestje.

Erik Schumacher