Links – 13 september 2015

  • Datum 13-09-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Hell’s Club

Een nachtclub vol filmiconen, de sluwe trucs van filmmarketeers, de Dutch angle van één tot negentig graden, Wim Wenders over de popmuziek in zijn films, Danny Glover versus het establishment en een verjaardagslied voor Werner Herzog.

Hell’s Club
Een naadloze mash-up brengt de Terminator, Darth Vader, Tony Montana en ontelbare andere iconische filmfiguren samen in Hell’s Club, en dat ook nog eens in een samenhangend verhaal.
YouTube

Sterrentruc
Filmcriticus Benjamin Lee van The Guardian gaf een magere twee sterren aan Legend, maar door slim optisch bedrog lijken het er op de filmposter twee keer zo veel. Marketeers van slechte films kennen talloze van zulke trucs.
The Guardian

Scheef
De zogenaamde Dutch angle, die niet Nederlands, maar Duits is, wil zeggen dat de camera iets scheefgedraaid is. Het is een kunstgreep die makkelijk verkeerd uitpakt, maar in de juiste handen ook doeltreffend kan zijn. Een video-essay.
Fandor Keyframe

Popmuziek
"When I realized I didn’t have to dissociate between my love for music and my love for filmmaking, that was the happiest moment of my life." Wim Wenders over de popmuziek in zijn films.
BOMB

Dubbelrol
Danny Glover is vooral bekend van zijn hoofdrol in Lethal Weapon. Maar in zijn tweede leven als producent specialiseert hij zich in films die de gevestigde orde uitdagen, zoals Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives. Een interview.
Film Comment

Tweet
Happy birthday to you

Happy birthday to you
Happy birthday dear Werner Herzooog

The jungle is muurdeeer
Bilge Ebiri

Erik Schumacher