Links – 13 oktober 2012

  • Datum 13-10-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Jurassic Park IV zoals het niet heeft mogen zijn

Een afgeblazen kruising tussen mens en dino, vertelpatronen bij Hong Sang-soo, het voortdurende sterven van de cinema, J. Hoberman over de film na de film, een nieuw nummer van Jump Cut en frustraties over Fifty Shades of Grey.

Eureka
In 2007 was er een vierde deel van Jurassic Park in ontwikkeling waarin mens en dino zich zouden kruisen. Steven Spielberg noemde het script naar verluidt "the mother of all ideas", maar de film werd nooit gemaakt. Deze week dook de concept art op.
Buzzfeed

Patronen
"Few filmmakers can make audiences laugh at the mere appearance of a shot and tease us to expect a replay of or departure from what we’ve already seen." David Bordwell over Hong Sang-soo, die hij de meester van het halfverborgen vertelpatroon noemt, en zijn leerling Lee Kwang-Kuk.
David Bordwell

Dood
‘Film culture is dead,’ schreef Andrew O’Hehir onlangs. Het is een variant op een stelling die al talloze malen geponeerd is. IndieWire stelde een beknopt historisch overzicht samen van aankondigingen dat de cinema dood of stervende is, beginnend in de jaren veertig van de vorige eeuw. Het voedt de gedachte dat er pas reden tot zorgen is wanneer de film niet meer wordt doodverklaard.
IndieWire

In de val
Ook J. Hoberman voelt de behoefte om de polsslag van de cinema op te nemen. Zijn nieuwe boek heet Film after film (or what became of 21st century cinema?). Voor The New York Review of Books bewerkte hij de eerste twee hoofdstukken tot een essay: ‘Trapped in the Total Cinema’.
The New York Review of Books

Snoepwinkel
Er is een nieuw nummer uit van het jaarlijks verschijnende open access-tijdschrift Jump Cut. Een snoepwinkel vol inzichten over onder veel meer de nerd in de filmgeschiedenis, Stand van de sterren en LGBT-filmfestivals.
Jump Cut

Tweet
Kelly Marcel?!? KELLY MARCEL?!? Kelly Marcel is WRITING the script for "Fifty Shades of Grey"?!? THIS is the movie they want to make? ARGH.

Brett Easton Ellis had die klus zelf graag gekregen.

Erik Schumacher