Links – 13 mei 2012

  • Datum 13-05-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Bill Murray, Frances McDormand, Edward Norton en Bruce Willis in Moonrise Kingdom

Wes Anderson over Moonrise Kingdom, Federico Fellini spoorloos in Los Angeles, de laatste film van Adam Yauch, Marco Müller verzet een schaakstuk, Emma Levie bemachtigt een droomrol en Alec Baldwin dagdroomt zich in goed gezelschap.

Anderson
"Dit is de eerste keer dat ik bewust een sensatie heb geprobeerd te vatten," zegt Wes Anderson over zijn nieuwste film. Volgende week opent Moonrise Kingdom het filmfestival van Cannes. The New York Times sprak de regisseur over zijn stijl en werkwijze.
The New York Times

Fellini
Federico Fellini is terug. De meester is helaas niet uit de dood opgestaan, maar zijn naam wordt in ieder geval weer regelmatig genoemd. Dat is te danken aan twee aangekondigde filmprojecten. The Days of Mary is een vrije remake van Le notti di Cabiria. Fellini Black and White gaat over de mysterieuze twee dagen waarop Fellini spoorloos verdween in Los Angeles.
The Guardian

Hörnblowér
De Beastie Boys leken altijd de eeuwige jeugd te hebben. Vorige week werd bekend dat Adam Yauch, mede-oprichter van de legendarische hiphopformatie, na een lang ziekbed op 47-jarige leeftijd is overleden. Yauch was niet alleen actief in de muziek, maar de laatste jaren ook steeds meer in de filmwereld, als oprichter van indie-distributeur Oscilloscope Pictures en als regisseur onder het pseudoniem Nathanial Hörnblowér. De laatste korte film van zijn hand, Fight for Your Right Revisited, staat in zijn geheel op YouTube.
YouTube

Müller
Marco Müller heeft als kersverse directeur van het filmfestival van Rome zijn eerste strategische zet geplaatst. Het festival verhuist vanaf dit jaar van oktober naar november. Met een middenpositie tussen Toronto (september) en Berlijn (februari) denkt Rome een betere kans te hebben om de grootste filmmarkt van Italië te worden.
THR

Levie
Nieuws over casting is altijd een belangrijk onderdeel van het cinefiele voorpretritueel. Van het voorspelbare — Annet Malherbe in de nieuwe Alex van Warmerdam — en het frivole — Erben Wennemars in de nieuwe Steven de Jong — tot het prikkelende. In die laatste categorie treffen we deze week Emma Levie. De Amsterdamse Rietveldstudente, die haar acteerdebuut maakte in Lena, is gecast voor de nieuwe film van Bong Joon-ho (Mother) naast onder andere Tilda Swinton en John Hurt.
Neerlands Filmdoek

Tweet
Marcello
Sophia
Deneuve
Belmondo
Delon

Alec Baldwin maakt zich op voor zijn eerste bezoek aan Cannes

Erik Schumacher