Links – 13 augustus 2017

  • Datum 13-08-2017
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Xavier Dolans Mommy knalt uit het vierkant

Spelen met beeldformaten, de stille films waar Walt Disney de mosterd haalde, de films van Steve Bannon, Oneohtrix Point Never over zijn soundtrack voor Good Time, Jeanne Moreau over de dood en de showreel van Edgar Wright.

Rechthoeken
Van Sergej Eisenstein via Xavier Dolan naar Virtual Reality: de mogelijkheden en beperkingen van het dynamische beeldformaat. Een video-essay.
Vimeo

Sprookjes
Lang voor Walt Disney plunderden stille films al de sprookjesboeken. De invloed van die vergeten films op de iconische animaties is goed zichtbaar.
The Review

Bannon
Een van Donald Trumps beruchtste adviseurs was in een eerder leven filmproducent. Celluloid Liberation Front dook in de films van Steve Bannon.
Sight and Sound

Soundtrack
Een gesprek met Oneohtrix Point Never over de soundtrack die hij voor Good Time maakte, in Cannes onderscheiden met de prijs voor beste filmmuziek en nu te streamen.
Pitchfork

Moreau
Catherine Grant eert de vorige week overleden Jeanne Moreau met een video-essay waarin de actrice aan het woord is over ego en angst voor de dood.
Vimeo

Tweet?
When I was trying to get ‘Baby Driver‘ off the ground 3 years ago I compiled this reel of my music sequences. Enjoy! vimeo.com/132035430
Edgar Wright

Erik Schumacher