Links – 13 augustus 2014

  • Datum 13-08-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Pippi Langkous volgens Hayao Miyazaki

De Pippi Langkous-film die Hayao Miyazaki niet mocht maken, de vlammende openingstitels van Spike Lee, de beste documentaires ooit volgens Sight & Sound, een ontmoeting met Robin Williams, een lofzang op Kelly Reichardt en de woorden van Lauren Bacall.

Pippi
Astrid Lindgren sprak haar veto uit over de plannen, maar de storyboards zijn er nog: de Pippi Langkous-film die Hayao Miyazaki wilde maken.
Comics Alliance

Met de deur in huis
Wat helikoptershots van een stad of bos, een muziekje, titels erover en klaar is kees, denken luie filmmakers. Nee, dan Spike Lee. Die maakt mini-manifesten van zijn openingstitels.
Slate

Documentaires
Iedere tien jaar publiceert Sight & Sound een gezaghebbende lijst van de beste films aller tijden volgens toonaangevende critici en regisseurs. Die lijst heeft nu een spin-off gekregen: wat zijn de beste documentaires aller tijden?
Sight & Sound

Williams
Robin Williams maakte maandag een einde aan zijn leven. Decca Aitkenhead had in 2010 een openhartig gesprek met hem. "He is vague, tangential and at times more or less incomprehensible — until the conversation turns to more personal matters, at which point he becomes lucid and forthcoming."
The Guardian

Reichardt
Na vier speelfilms heeft Kelly Reichardt (Night Moves) het al voor elkaar: opgenomen worden in de Great Directors-galerie van Senses of Cinema.
Senses of Cinema

Tweet
What a woman http://www.youtube.com/watch?v=KsR62eNHUdM&sns=tw

Carice van Houten

Erik Schumacher