Links – 12 juli 2012

  • Datum 12-07-2012
  • Auteur vanons
  • Deel dit artikel

Stanley Kubricks The Shining volgens Murat Palta (detail)

Ottomaanse Hollywoodposters, de cinematografie van de ondergang, een filmrol van recordgrootte, flitsen van Ernest Borgnine, digitale innovatie in de filmanalyse en een eerste kijkje op de set van Darren Aronofsky’s Noah.

Botsende beschavingen
De Turkse illustrator Murat Palta maakt alternatieve filmposters van Hollywoodfilms. Dat doen wel meer hobbyisten op internet, maar in het geval van Palta zijn het posters die in het Ottomaanse Rijk aan de muur hadden kunnen hangen.
Behance

Eindshot
"What’s it like to film the end of the world?" "It’s not that interesting!" Een interview met cinematograaf Manuel Alberto Claro over zijn werk aan Lars von Triers Melancholia.
Film Quarterly

Grote rol
Volgende week komt The Dark Knight Rises eindelijk in de bioscoop. Wie de film wil zien zoals hij bedoeld is, op IMAX 65mm-film, moet uitwijken naar het buitenland. Nederlandse bioscopen kiezen voor de digitale kopie. Het is dan ook een onwaarschijnlijke onderneming om zo’n filmrol op de juiste manier aan het draaien te krijgen.
Slashfilm

Borgnine
Acteerkanon Ernest Borgnine overleed zondag op 95-jarige leeftijd. The Guardian loopt zijn leven langs aan de hand van filmfragmenten.
The Guardian

Wedergeboorte
Frames
is een nieuw tijdschrift over film en filmanalyse. Het eerste nummer is een verkenning van de mogelijkheden die technologische innovaties dit vakgebied te bieden hebben. Kunnen we in het digitale tijdperk spreken van een wedergeboorte?
Frames

Tweet
I dreamt about this since I was 13. And now it’s a reality. Genesis 6:14 ?#noah: pic.twitter.com/QLaIuqXh

Darren Aronofsky laat zijn volgers meekijken op de set van zijn nieuwe film Noah

Erik Schumacher