Links – 10 augustus 2012

  • Datum 10-08-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Batman in 1966

The Dark Knight Rises in een parallel slapstickuniversum, Alfred Hitchcock in 39 stappen, Carice van Houten als gewelddadige gek, video-analyses van een filmmaker, Paul Verhoeven over de keuze tussen drie of vier borsten en Samuel L. Jackson over topsport.

Déjà vu
Het einde van Christopher Nolans The Dark Knight Rises lijkt verrassend veel op een scène uit de eerste Batmanfilm uit 1966. De parallel werkt niet alleen op de lachspieren, maar wijst paradoxaal genoeg juist ook op de veelzijdigheid van het Batman-universum: de gemaskerde held is net zo goed op zijn plaats in slapstick als in dystopisch actiegeweld.
YouTube

Stapsgewijs
Het valt mooi samen. In de zomer dat Vertigo tot beste film ooit wordt gekozen, houdt het British Film Institute een groot Hitchcock-retrospectief. Bij dat programma hoort een prachtige website, waarin het oeuvre van de Master of Suspense in 39 stappen wordt uitgediept.
39 Steps to Hitchcock

Gek
Kan Carice van Houten ook een gewelddadige gek spelen? Ze doet het in de nieuwe videoclip van Antony and the Johnsons. Ook Willem Dafoe en Marina Abramovi? maken hun opwachting.
YouTube

Uitzondering
Bij video-analyses door filmcritici schort het nogal eens aan de kwaliteit van de montage, het geluidsontwerp en de vormgeving. Het kan het gezag van de auteur danig ondermijnen. Het werk van Steven Benedict is een positieve uitzondering. De Britse regisseur en filmwetenschapper combineert zijn talenten in video-analyses die zowel inhoudelijk als esthetisch overtuigen. Sinds kort zet hij ze gratis online.
Vimeo

Origineel
Paul Verhoeven is niet te spreken over de remake van Total Recall, vertelt hij op Radio 1. Eerder had hij met GQ een leuk gesprek over zijn origineel. "From an entertainment point of view, I think three breasts were more interesting than four breasts."
GQ

Tweet
Well the Chinese gals got that SYNCRO DIVING on LOCK!
Water Polo!!! As dope as always! Speed, tuffness, durability. STRONG SWIMMAFOUGKAHZ!
WEIGHTS FIGHT BACK!! That WEIGHTLIFTINMUHPHUGHA got JACKED!
HaHa… A 9 inch Victory in the Discus throw! Just 9 inches?…that’s what She said!
Awrite, who knows the rules in this Handball shit?! It’s fast & furious though!

Samuel L. Jackson volgt de Olympische Spelen

Erik Schumacher