Limburg Film Office lanceert nieuw regionaal filmfonds

De filmsector in Limburg timmert stevig aan de weg. De afgelopen vier jaar werden een regionale commissioner, een fonds en een talent hub in het leven geroepen. Die worden nu tot een volwaardig Limburg Film Office samengesmeed. De provincie investeert ruim €2,7 miljoen gedurende de komende vier jaar.

De oprichting van het Limburg Film Fonds betekent vooral een stroomlijning van de machinerie. Tot op heden liep de toekenning van geld uit het filmfonds via de provincie. Door het te koppelen aan de Limburg Film Commission wordt het aanvraagproces versneld en vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd.

Limburg Film Office werkt ook aan toekomstige groei. De organisatie wil de pot met regionaal beschikbaar filmgeld groter maken door samen te werken met overheden, publieke en private fondsen en investeerders. Met de Limburgse omroep L1 is al een eerste stap gezet om een Limburg Doc-regeling op te tuigen. Makers kunnen hier €10.000 krijgen voor een documentaire-idee, waarbij dit jaar projecten rondom het thema ‘het nieuwe normaal’ voorrang krijgen in de selectie.