Ketelhuis eerste filmtheater met eigen podcast

Foto: Arjen Veldt Fotografie

Grote kans dat de bioscopen en filmtheaters deze week weer voor onbepaalde tijd dicht moeten. Wie toch een beetje het filmgevoel wil vasthouden kan terecht bij de Ketelhuis podcast, de eerste van een filmtheater in Nederland.

Nummer 7 is inmiddels te beluisteren via de Ketelhuis-site, Spotify of Apple Podcasts. Hierin gaat filmjournalist Floortje Smit in gesprek met Corine Koole, schrijver van de Volkskrant-rubriek Lust & Liefde en Verlaten Vrouw in Linda. Centraal staat de film Les choses de la vie (1970), over een zakenman die tijdens een auto-ongeluk zijn leven voorbij ziet komen, met daarin hoofdrollen voor zijn echtgenote en maîtresse.

De onderwerpen die in de Ketelhuis Podcast aan bod komen verschillen per keer. Zo bespraken in de vorige aflevering Nico van den Berg en Hans Beerekamp de filmactualiteit afgezet tegen de filmhistorie. Het nieuws over Johnny Depps ontslag bij Fantastic Beasts was aanleiding om te praten over het Hollywood-schandaal dat in 1921 ontstond rond steracteur Roscoe ‘Fatty’ Arbuckle, die een actrice op bizarre wijze zou hebben vermoord.

De eerste vier afleveringen waren Scènes voor een huwelijk met Stine Jensen, De filmzolder van Beerekamp, Freek de Jonge over De Vogelwachter en Basiscursus Filmeconomie voor Beginners #1.