Jury Online Competitie NFF compleet

  • Datum 24-07-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Still uit de promoclip van de Online Competitie

De openingsfilm was al bekend, de eregast is uitgenodigd en dan is nu ook de jury voor de Online Competitie van het Nederlands Filmfestival compleet. De vijfkoppige beoordelingscommissie bestaat uit Sander van de Pavert, William Linders, Tamara Vuurmans, Lize Korpershoek en David Kleijwegt. Makers van filmpjes die maximaal vijf minuten duren kunnen nog inschrijven tot het einde van deze maand.

Dit is de achtste keer dat de online filmcompetitie wordt gehouden. In vijf categorieën wordt een prijs uitgereikt van 2.500 euro: fictie, animatie, documentaire, videoclip en innovatief. Inzenders kunnen hun films uploaden via het NFF-kanaal op YouTube. Vorig jaar werd dat 196 keer gedaan en werden er uiteindelijk 91 films geselecteerd. Behalve de vakjury kan ook het publiek stemmen. De UPC Publieksprijs, waar vorig jaar 19.000 kijkers hun stem voor uitbrachten, wordt in september toegekend. Het digitale kanaal 101.TV zendt op zaterdag 28 september een marathonuitzending uit van de complete selectie.

De vakjury bestaat uit een mix van film- en programmamakers en internetprofessionals. Sander van de Pavert is bij het grote publiek beter bekend als Lucky. Sinds 2003 maakt hij Lucky TV; zijn korte video’s — inmiddels ruim 1500 — hadden lange tijd een vaste plek in het programma VARA Laat. De afgelopen acht jaar levert Van de Pavert een vaste dagelijkse bijdrage aan De Wereld Draait Door.

Minder bekend want meer een man van achter de schermen is William Linders. Hij is al vijftien actief in de wereld van de digitale media — eerst bij KPN, later bij Endemol International en vervolgens bij Fox Mobile. Sinds 2012 is Linders content director bij UPC, de hoofdsponsor van het NFF.

Producent Tamara Vuurmans is werkzaam bij Viewpoint Productions. Daar maakte ze met Sunny Bergman de films Echter dan echt en Beperkt Houdbaar, en de series Sunny Side of Seks en Sletvrees? Een flink aantal van door haar geproduceerde documentaires is vertoond op het IDFA.

De benjamin van de jury is Lize Korpershoek. De 27-jarige illustratrice maakt tekeningen en filmpjes waarin bovengemiddeld vaak piemels en borsten figureren. Een van haar grotere projecten van de afgelopen jaren was de videoclip die zij maakte bij het nummer Boris van Lucky Fonz III. Korpershoek tekende ook voor de promo van de NFF Online Competitie.

Regisseur David Kleijwegt begon zijn carrière als schrijvend journalist voor het Algemeen Dagblad. Zijn stukken over popmuziek leverden hem in 1995 de Pop Pers Prijs op en in 2012 de Jip Golsteijn Journalistiek Prijs. Daarnaast werkt hij voor de VPRO, waar hij onder andere Lola da Musica regisseerde en afleveringen van In Europa en Wintergasten. Zijn filmografie bevat de documentaires The Eternal Children, Low: You May Need a Murderer en Arnon Grunberg: Heb je nog steeds vrienden?

Edo Dijksterhuis