James Bond Weekend als sluitstuk 007-expo

  • Datum 06-02-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Komende zondag loopt de tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of James Bond Style in de Rotterdamse Kunsthal ten einde. Inhakend hierop organiseert De Gouvernestraat een James Bond Weekend met zes klassiekers. Shaken not stirred.

De James Bond-minimarathon is vooral een feest voor liefhebbers van de vroege 007-films. Tomothy Dalton, George Lazenby, Pierce Brosnan en de huidige Bond-vertolker DanielCraig — ze komen er op 7 en 8 februari niet aan te pas. De oudste titel dateert van 1962, de jongste van 1983.

Op zaterdag komen drie van de zes titels aan bod waarmee Sean Connery zich in de jaren zestig opwerkte van bodybuildende melkboer tot internationale filmster. Dr. No, de allereerste Bond-film, bijt om half drie ’s middag het spits af. De net zo klassieke From Russia with Love en Goldfinger volgen.

Roger Moore is de held van de zondag. Er wordt dan afgetrapt met The Spy Who Loved Me, dat het als boek van Ian Flemming helemaal niet zo goed deed maar in de bioscoop een hit werd. For Your Eyes Only en Octopussy maken het menu compleet.

Edo Dijksterhuis