Interna­tio­nale groep critici begint eigen recensie­site

Kleine festivals en de films die er draaien, verdienen meer aandacht. Dat vindt het internationale gezelschap van filmcritici dat The Film Verdict heeft opgericht. Het recensieplatform beleefde tijdens het filmfestival van Venetië een soft launch. Tijdens de Berlinale vindt in februari de officiële lancering plaats.

The Film Verdict bevat louter recensies en dan vooral van films die nog niet regulier zijn uitgebracht en in bepaalde gevallen ook niet buiten het festivalcircuit te zien zullen zijn. De bijdragen zijn gebaseerd op de festivalprogramma’s van onder andere Karlovy Vary, Sarajevo, San Sebastian, El Gouna, Venetië, Cartago, Kaïro, Londen, Tokio, Tallinn, Rotterdam en IDFA.

De auteurs achter de site zijn afkomstig uit de VS, Groot-Brittannië, Hong Kong, Ghana en Uruguay. Ze hebben veelal gewerkt voor filmfestivals, productiebedrijven, nieuwsmedia en vakbladen. Een van de vier senior critics is de Nederlandse Boyd van Hoeij, die jarenlang werkte voor The Hollywood Reporter en medewerker is van De Filmkrant.