IFFR 2024 sluit af met La Luna

La Luna

Na de openingsfilm – Head South van Jonathan Ogilvie, is nu ook de slotfilm van IFFR 2024 bekend: La Luna van M. Raihan Halim. Ook zijn de selecties bekend van de Tiger, Big Screen en Tiger Short competities.

La Luna is een Maleisische romkom. De film vertelt het verhaal van een vrouw die een lingeriezaak opent in een klein, ingeslapen dorp. De dorpelingen verwelkomen de nieuwe bedrijvigheid maar het conservatieve dorpshoofd zet alles op alles om de in zijn ogen verderfelijke winkel te sluiten. Ondertussen springt een vonk over tussen de ondermodeverkoopster en een lokale politieagent.

De Tiger Competition omvat dit jaar veertien titels. In de Big Screen Competition strijden twaalf titels om de prijs van €30.000. En van de 21 titels in de Tiger Short Competition zullen er drie naar huis gaan met een prijs van €5.000.

Ook de eerste namen van het Talks-programma zijn bekendgemaakt. Marco Bellocchio (Rapito, te zien in Limelight), artist in focus Rachel Maclean, Alexander Kluge (Cosmic Miniatures, te zien in Harbour) en Anne Fontaine (Boléro, in Limelight) komen in Rotterdam vertellen over hun carrières. De volledige line-up van de Talks wordt in de tweede week van januari naar buiten gebracht.