IFFR 2022 gaat volledig online

Foto: IFFR/Jan de Groen

Lange tijd koesterde het IFFR nog de hoop dit jaar wel een live festival te kunnen organiseren, maar omikron gooit roet in het eten. Net als vorig jaar februari vindt het evenement daarom volledig online plaats. Ook wordt het aantal titels ingeperkt.

De festivaldata – 26 januari tot en met 6 februari – vallen buiten de huidige lockdownperiode, die eindigt op 14 januari. Maar in het persbericht staat: “Zelfs als de maatregelen op 14 januari worden opgeheven, gaat het vanwege de omvang van het festival niet lukken om op het laatste moment te schakelen naar een fysiek evenement.”

Het programma van IFFR 2022 wordt afgeslankt tot een selectie films, die online beschikbaar is voor Nederlands publiek en een reeks IFFR Talks met filmmakers die wereldwijd te zien zijn. Het educatieprogramma wordt aangepast of verzet naar een latere datum. Over Rotterdam Lab en CineMart was al eerder besloten ze online te laten plaatsvinden.

Begin januari belegt het festival een persconferentie waarin de aangepaste plannen en de aangepaste filmselectie bekend wordt gemaakt.