Ido Abram nieuwe artistiek directeur NFF

Ido Abram. Foto: Nederlands Film Festival/Marcel Krijgsman

Het Nederlands Film Festival heeft een nieuwe artistiek directeur-bestuurder. Ido Abram volgt Silvia van der Heiden op, die na zes jaar aan het roer van het festival morgen haar laatste werkdag heeft. Met Abram heeft het NFF een veelzijdige filmveteraan in huis gehaald.

Voor Abram is met de aanstelling in Utrecht de cirkel rond. In het persbericht over zijn aanstelling zegt hij: “Mijn eerste ervaringen in de filmwereld en mijn liefde voor de Nederlandse film heb ik bij het NFF opgedaan. Nu, 34 jaar later, met meer ervaring en een zo mogelijk nog grotere passie voor Nederlandse films, documentaires, series, korte film en immersieve werken keer ik terug bij het festival. Ik kan niet wachten om, samen met het bevlogen festivalteam, de Nederlandse film in de volle breedte te gaan vieren.”

Ido Abram (1969) was pas twintig toen hij vol overtuiging de Nederlandse filmwereld instapte. Hij werd hoofd marketing & communicatie bij het NFF. Daarna werkte hij als persvoorlichter en assistent van de directie bij filmdistributeur Cinemien. Wat volgde was een aanstelling als hoofd CineMart bij het IFFR en een aantal jaar als directeur van Binger Filmlab. In 2010 verkaste hij naar Eye Filmmuseum en werd hij herenigd met Sandra den Hamer, met wie hij had samengewerkt in zowel Utrecht als Rotterdam. Bij Eye werkte hij onder andere als sectormanager presentatie, adjunct-directeur en directeur van SEE NL.

Bij het NFF gaat Abram samenwerken met zakelijk directeur-bestuurder Marjolijn Bronkhuyzen, De volgende editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 20 tot en met 27 september.