IDFA 2020 opent met Nothing but the Sun

Nothing but the Sun

Vandaag is tijdens een virtuele persconferentie bekend gemaakt dat IDFA 2020 op 18 november opent met de wereldpremière van Nothing but the Sun. Meer dan 150 films beleven in de daarop volgende week hun première in EYE en Pathé Tuschinski. Op 25 november vindt online de Award Ceremony plaats.

Nothing but the Sun van de Paraguayaans-Zwitserse regisseur Arami Ullón portretteert het Avoreo-volk dat in de dorre Chaco-regio in Paraguay leeft en op het punt van uitsterven staat. Witte missionarissen verdreven hen met geweld van hun voorouderlijk land.

Behalve in twee Amsterdamse theaters vindt IDFA 2020 ook plaats in ruim veertig theaters in de rest van het land. Zij vertonen de openingsfilm en zes andere festivalfilms. Het gaat om Bloody Nose, Empty Pockets van Bill Ross IV en Turner Ross, Gunda van Victor Kossakovsky, The Mole Agent van Maite Alberdi, Notturno van speciale gast Gianfranco Rosi, Songs of Repression van Marianne Hougen-Moraga en Estephan Wagner en Silence of the Tides van Pieter-Rim de Kroon.