Hollywood-vertoning voor nieuwe film Ate de Jong

Heart Strings

Het eerste script van Heart Strings dateert van een halve eeuw geleden, maar het lukte de Nederlandse regisseur Ate de Jong om er eindelijk een film van te maken. Nu de productie dan eindelijk is afgerond, volgt een vertoning op een bijzondere plek: American Cinematheque in hartje Hollywood.

Heart Strings gaat over zangers Lucky en Billie, die zich voordoen als ideaal koppel om zo een tv-talentenjacht te winnen. Gaandeweg groeien ze naar elkaar toe en wordt hun gesimuleerde relatie steeds echter. Hun liefde voor elkaar en de muziek die ze samen maken, gaat echter ten koste van het commerciële succes.

In een interview met Variety vertelt co-scenarist Steven Gaydos dat hij al aan het script van Heart Strings begon te werken toen hij in de jaren zeventig in Los Angeles was beland. “Het duurde vijftig jaar om de klus af te maken; hopelijk voelt Francis Ford Coppola zich als hij dat hoort wat beter over Megalopolis!”

De definitieve versie van het scenario schreef Gaydos samen met Ate de Jong, die internationaal bekend is door films als Drop Dead Fred (1991), All Men Are Mortal (1995) en Love Is Thicker Than Water (2016). Heart Strings ging in maart in première tijdens het Fantasporto Film Festival in Porto en reisde daarna door naar de festivals van onder andere Miami en Carmel.