Hoezee, weer Carry Slee!!

  • Datum 16-12-2010
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Carry Slee

Voor de vijfde keer verfilmt productiebedrijf Shooting Star met Razend een jeugdboek van Carrie Slee. Producent Hans Pos is nog lang niet Sleemoe: "Wij denken dat het iedere keer weer beter en spannender kan."

Er zijn mensen die spontaan allergie krijgen van de jeugdboeken van Carry Slee, maar bij Shooting Star is men dol op de schrijfster. Na afblijven, timboektoe, radeloos en lover of loser wordt razend (die in oktober 2011 in première moet gaan) de vijfde Sleeverfilming van de producent. "Wij gaan ermee door zolang wij denken dat het iedere keer nog beter en spannender kan", zegt producent Hans Pos. "Natuurlijk houdt het een keer op, maar ik ken zeker zes of zeven boeken van haar die zich met elkaar kunnen meten."

Pos wil er maar mee zeggen dat de vijfde verfilming niet de laatste hoeft te zijn. Ook al niet, omdat er volgens hem een vast publiek is voor Sleeverfilmingen. "De films trekken zo’n 250 à 275 duizend jongeren tussen 10 en 16 jaar. Afhankelijk van hoe spannend de films zijn, zit het publiek soms dichter bij tien en soms dichter bij zestien jaar." Er mag best meer publiek komen van Pos — graag natuurlijk — maar hij is realistisch. "Dit is ongeveer het vaste publiek waarop we kunnen rekenen. Het zijn wel steeds andere jongeren, want boven vallen jongeren eraf en onder komen er jongeren bij."

Dat de buitenwereld nogal eens gemakzuchtig doet over hun jeugdfilms, stoort Pos mateloos. "Jongeren komen niet vanzelf naar de bioscoop. Je moet ze prikkelen en daar moet je ontzettend je best voor doen." Hun films worden ondergewaardeerd en artistieke films overgewaardeerd, vindt Pos. "Wij worden altijd gepasseerd bij de Gouden Kalveren, maar sommige artistieke films krijgen evenveel Gouden Kalveren als het aantal bezoekers dat ze trekken."

Jos van der Burg