Gratis naar The Impossible

  • Datum 10-02-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Naomi Watts is geen watje

De kracht van de vloedgolf is zo hevig voelbaar dat de kijker vreest dat het water ook hem uit zijn stoel zal slaan, schreef De Filmkrant over het tsunamidrama The Impossible. Ervaar het zelf, want De Filmkrant geeft twee keer twee bioscoopkaartjes weg.

Grote kans dat Naomi Watts na twee eerdere nominaties voor haar optreden in The Impossible eindelijk haar eerste Oscar wint. De genomineerde Watts speelt een moeder die na de tsunami met haar zoon wordt weggeslagen van het strand, waarna een helletocht naar de bewoonde wereld begint. Of haar man en haar twee andere kinderen nog leven, weet ze niet. Watts maakt de wanhoop en uitputting van de gewonde vrouw aangrijpend voelbaar.

Dat de actrice geen watje is, bewees ze tijdens de opnamen door dagenlang in het water te liggen. Het klinkt als een publiciteitspraatje, maar Watts ging echt all the way. Het is vooral aan haar, en de jonge acteur Tom Holland als haar zoon, te danken dat The Impossible boven de gewone rampenfilm uitstijgt.

De Spaanse regisseur Juan Antonio Bayona, die vijf jaar geleden doorbrak met de familiehorrorfilm El Orfanato, heeft na het succes van de Europese coproductie de Hollywoodscripts voor het uitzoeken. We zijn benieuwd wat de volgende film wordt van de man, die door de combinatie van spektakel en familiedrama in The Impossible door filmcritici al vergeleken is met Steven Spielberg.

Overdreven? Zelf gaan kijken is het beste. En dat kan nu gratis, want De Filmkrant geeft twee keer twee kaartjes weg voor The Impossible. Stuur uiterlijk 11 februari een mailtje naar info@filmkrant.nl onder vermelding van The Impossible en je adres en je maakt kans op twee kaartjes.

Jos van der Burg