Gratis hotel Indian Film Festival

  • Datum 29-09-2011
  • Auteur
  • Deel dit artikel

I Am Kalam

Nederland heeft er met het Indian Film Festival The Hague een nieuw filmfestival bij. Het komt mooi op tijd, want de aandacht voor de Indiase cinema groeit. Het besef dringt door dat deze filmcultuur meer voortbrengt dan Hindi-films, beter bekend onder de naam Bollywood.

Het Indian Film Festival The Hague, dat van 5 /m 9 oktober wordt gehouden in Filmhuis Den Haag, Pathé Buitenhof en Theater Dokota, wil met vijftien films de diversiteit van de Indiase cinema laten zien. Op het programma staan Hindi-films, maar ook Indiase arthousefilms en documentaires. Tegenover het epische melodrama Nouka doubi (scheepswrak) van regisseur Rituparno Ghosh staat het realistische armoededrama I Am Kalam (Mila Nadhab Panda), waarin een straatverkopertje inspiratie put uit een speech van een ex-president.

Voor de lezers van de Filmkrant geeft het Indian Film Festival The Hague in de periode van het festival een overnachting voor twee personen in IBIS Den Haag City Center Hotel weg, plus een diner in een Indiaas restaurant in Den Haag en twee filmvrijkaartjes. Je maakt er kans op door o.v.v. Indian Film Festival vóór 2 oktober een mailtje te sturen naar info@filmkrant.nl. Loting bepaalt wie de gelukkige wordt.

Redactie de Filmkrant