Fortissimo staat weer op

  • Datum 09-02-2017
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Super Size Me, waarvan Fortissimo de sales deed

Salesagent Fortissimo mag vorig jaar augustus failliet zijn verklaard, volgens entertainmentvakblad Screen staat het bedrijf op het punt opnieuw te worden opgericht.

Volgens meerdere bronnen — schrijft Screen in een speciale editie die het blad dagelijks tijdens de Berlinale uitbrengt — zal de deels in Hong Kong en Amsterdam gevestigde salesagent in bezit komen van Chinese eigenaren. Het blad noemt als meest waarschijnlijke kandidaat Hehe Pictures, dat deels in handen is van de Alibaba Group. "Niet alleen zal Fortissimo’s salestak nieuw leven worden ingeblazen, onder leiding van nieuw management strekt de ambitie zich ook uit tot productie."
Het nieuws zal veel mensen blij maken. De teleurstelling was groot toen Fortissimo in augustus 2016 failliet werd verklaard, waarmee een einde kwam aan een uiterst succesvol salesbedrijf, een pionier die in de 25 jaar van z’n bestaan een cruciale en lange tijd lucratieve brugfunctie vervulde tussen de Europese en Aziatische film. Sinds het overlijden van medeoprichter Wouter Barendrecht in 2009 was het bedrijf op zoek naar een koper of nieuwe investeerders. Die zoektocht lijkt nu voltooid. Al moeten de handtekeningen nog gezet worden.

Ronald Rovers