Filmhuis Veenendaal dicht om mogelijke constructiefout

  • Datum 07-11-2017
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Pand waar Filmhuis Veenendaal in gehuisvest is

Spectrum in Veenendaal, de cultuurcluster waar ook het lokale filmhuis onderdeel van uitmaakt, is per direct gesloten. Waarnemend burgemeester Piet Zoon deed dit preventief. Bij de bouw van de ernaast gelegen parkeergarage werd dezelfde constructie gebruikt als bij de parkeergarage bij Eindhoven Airport die op 27 mei plots instortte.

Hoelang Filmhuis Veenendaal gesloten blijft is onduidelijk. De komende dagen wordt onderzoek gedaan naar de vloeren op de derde en vierde verdieping van het gebouw. In het verzamelpand zitten naast het filmhuis ook muziekschool De Muzen, de Volksuniversiteit, een theaterzaal en trainingsruimtes. Filmhuis Veenendaal is het eerste filmtheater dat vanwege mogelijke constructiefouten de deuren moet sluiten. Tot nu toe waren het vooral scholen die getroffen werden.

Dat de constructie van parkeergarage Tricotage mogelijk ondeugdelijk was, was al eerder bekend bij de gemeente. Maar die liet op 27 oktober nog weten dat alles veilig was. Bij nader inzien is de zaak nu toch gesloten om nader onderzoek te doen. "Er is geen direct gevaar dat de vloeren bezwijken", stelt de waarnemend burgemeester in een persbericht. "Echter wil ik de veiligheid van gebruikers en bezoekers kunnen garanderen."

Edo Dijksterhuis