Film by the Sea opent met nieuwe film Wim Wenders

Perfect Days

Op 8 september gaat in Vlissingen de 25ste editie van Film by the Sea van start. De jubileumeditie opent met Perfect Days, de nieuwe speelfilm van Wim Wenders. Op 16 september wordt het festival afgesloten met The Three Musketeers; D’Artagnan.

De nieuwe film van de maker van Paris, Texas en Der Himmel über Berlin gaat over een schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Deze Hirayama beschouwt iedere dag als perfect en is volmaakt tevreden met zijn weinig opwindende maar zeer regelmatige leven in de marge van de samenleving. Totdat hij op een dag bezoek krijgt van de dochter van zijn zus. Perfect Days ging in première in Cannes, waar de film bijzonder goed werd ontvangen en hoofdrolspeler Koji Yakusho de prijs won voor beste acteur.

Slotfilm The Three Musketeers; D’Artagnan is een nieuwe verfilming van Alexandre Dumas’ wereldberoemde roman uit 1844. Die vertelt het verhaal van de jonge Charles D’Artagnan die in 1627 in Parijs arriveert met de intentie musketier te worden, maar het aan de stok krijgt met de oudere musketiers Athos, Porthos en Aramis. In deze versie van Martin Bourboulon worden de hoofdrollen vertolkt door François Civil, Vincent Cassel, Eva Green, Vicky Krieps en Louis Garrel.