Festivalverslaggevers verzamelen!

  • Datum 30-05-2011
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Omdat de Amsterdamse zomer heel wat moois biedt op filmgebied, organiseren Cineville en de Filmkrant een festivalwedstrijd. Ben jij videomaker, schrijver, fotograaf of anderszins creatief, hou je van film en wil je deel uitmaken van ons supersonische verslaggeversteam? Doe dan nu mee!

Wat is er aan de hand?
De redacties van Cineville en de Filmkrant bundelen deze zomer hun krachten door een team van dolenthousiaste festivalverslaggevers samen te stellen. We zoeken verslaggevers in alle soorten en maten: schrijvers, fotografen, videomakers, poëten, radiojournalisten, animators, tekenaars, etc.

Waarom?
Om alle filmfestivals in Amsterdam uit te lichten en te laten zien dat er ook in de zomer veel moois gebeurt op filmgebied. Om maar iets te noemen: North by Northwest van EYE, Pluk de Nacht op het Stenen Hoofd en World Cinema in Rialto.

Hoe?
Meedoen aan de wedstrijd kan door (een) voorbeeld(en) van relevant werk te mailen naar redactie@cineville.nl. Je kunt reeds bestaand werk opsturen, maar ook je kunsten als festivalverslaggever laten zien door verslag te doen van het Strawberry Earth Film Festival, op 3 en 4 juni in Studio/K. Het maakt niet uit, als het maar laat zien hoe jij bent als verslaggever, op je eigen manier en in je eigen vorm.

Wanneer?
Mail je inzending uiterlijk maandag 6 juni.

En dan?
Al het ingezonden werk wordt beoordeeld door een kundige jury, bestaande uit Dana Linssen, hoofdredacteur van de Filmkrant, Veerle Snijders, hoofdredacteur Plukdenacht.nl en Loes Evers, hoofdredacteur Cineville.nl. De jury kiest een drie- of viertal winnaars. Die worden op donderdag 9 juni persoonlijk benaderd en bekendgemaakt op Cineville.nl en Filmkrant.nl.

Wat schiet ik ermee op?
De winnaars van de wedstrijd vormen in juni, juli en augustus 2011 hét verslaggeversteam van Cineville en de Filmkrant. Ze wisselen elkaar af en doen allen op geheel eigen manier verslag van de filmfestivals. De te winnen prijs is een miljoenenpubliek, want gegarandeerd is publicatie op Cineville.nl én verslagen worden uitgelicht op Filmkrant.nl. Daarnaast krijgen de winnaars na de zomer drie maanden lang gratis een Cinevillepas. Als deel van het verslaggeversteam maak je bovendien kans op een stageplek bij de Filmkrant of Cineville.nl.