Erwin Provoost nieuwe directeur-intendant van Vlaams Audiovisueel Fonds

  • Datum 05-07-2017
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Erwin Provoost (foto Stefan Temmermans)

Op 1 januari 2018 treedt Erwin Provoost aan als de nieuwe directeur-intendant van Vlaams Audiovisueel Fonds. Hij volgt daarmee de uiterst succesvolle Pierre Drouot op die sinds oktober 2005 leiding gaf aan het VAF en onder wie de Vlaamse film zich internationaal onderscheidde.

Provoost was sinds 2010 CEO van EyeWorks België. Hij studeerde filmregie en productie aan het RITCS in Brussel (1972-76) en richtte begin jaren tachtig productiebedrijf Multimedia (later MMG) op, dat door EYeWorks werd overgenomen. Als producent had hij een aandeel in het succes van onder meer De Urbanus-films Hector (1987) en Koko Flanel (1990) en De zaak Alzheimer ( 2003). Sinds 2013 werkte Provoost als directeur Media bij WPG Uitgevers.

"Hoe vaak kreeg ik de laatste tijd niet te maken met de vleiende vraag: ‘Maar wie gaat de intendant van het VAF opvolgen?’", aldus huidig
directeur-intendant Pierre Drouot in een persbericht van het VAF. "De uiteindelijke keuze van de Raad van Bestuur voor Erwin Provoost was geen evidente beslissing: uitgesproken persoonlijkheden hebben altijd voor- en tegenstanders. Maar een uitgesproken persoonlijkheid met strategisch inzicht, tactisch aanvoelen, diplomatisch talent, een brede ervaring en een onafhankelijke ingesteldheid is wat het VAF en de onafhankelijke audiovisuele sector in Vlaanderen nodig hebben. De laatste zes maanden van mijn opdracht staan nu, wat mij betreft, in een positief perspectief."