Ernest & Célestine grote winnaar Cinekid

  • Datum 27-10-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Franse animatiefilm is grote winnaar van Cinekid 2012

Ernest & Célestine is de grote winnaar van het gisterenavond afgesloten Cinekid. De Franse animatiefilm kreeg zowel de jury- als de publieksprijs voor Beste Internationale Kinderfilm.

Brammetje Baas is de winnaar van de Beste Nederlandse Film Juryprijs. Door de stemmen van de festivalbezoekers is Mees Kees de winnaar van de publieksprijs voor Beste Nederlandse film geworden. MovieSquad riep Milo van de debuterende broers Berend en Roel Boorsma uit tot beste internationale film.

Naast deze twee grote prijzen waren er op het kinderfilmfestival nog tal van andere onderscheidingen te verdelen op het gebied van Nederlandse televisieprogramma’s en nieuwe media. Voor de televisieprijzen zijn er drie juryprijzen uitgereikt en twee publieksprijzen. Ook hier was er weer één genomineerde die een dubbelslag maakte. Mijn vader is van Jack Valkering won zowel de UPC Gouden Kinderkast als de Cinekid Kinderkast Non-fictie — beide juryprijzen. Checkpoint won de publieksvariant van de Cinekid Kinderkast Non-fictie. In de categorie fictie koos de jury voor Hoe overleef ik… en het publiek voor Mina Moes.

De juryprijs voor de Beste Nieuwe Media Productie ging naar Papiria, dat is gemaakt in opdracht van het Kinderboekenmuseum. Het publiek gaf de voorkeur aan Sprong in ’t diepe, waarvoor Cinekid de opdrachtgever was.

Edo Dijksterhuis