Eric Koch wint Louis Hartlooperprijs

  • Datum 23-09-2011
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Gisteren werd in Utrecht de Louis Hartlooper Prijs voor de Filmjournalistiek uitgereikt aan Eric Koch. Hij heeft de prijs onder meer te danken aan het feit dat hij in een populaire krant als De Telegraaf met enthousiasme artistieke films onder de aandacht brengt.

‘Eric Koch weet wekelijks het nieuwe filmaanbod op een zodanige wijze te recenseren dat de art film een breder publiek aanspreekt,’ schrijft de organisatie in een persbericht. ‘Tegelijkertijd nodigen zijn recensies het art film publiek uit om een populaire mainstream film te ‘proberen’. (…) Door zijn grote liefde voor uiteenlopende filmgenres heeft hij de afgelopen jaren veel bijgedragen aan het filmbezoek en de filmbeleving in Nederland. Bovendien pleit voor hem dat hij in een populaire krant als De Telegraaf consequent de art films enthousiast recenseert.’

De Louis Hartlooper Prijs voor de filmjournalistiek wordt sinds 2005 uitgereikt om het schrijven over film in Nederland onder de aandacht te brengen. De winnaar wordt door leden van de Dutch Directors Guild en de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten gekozen uit een shortlist van vijf kandidaten, die samengesteld wordt door de leden van het Louis Hartlooper Genootschap. Eerder wonnen achtereenvolgens Joyce Roodnat, Dirk Lauwaert, Annemieke Hendriks, André Waardenburg, Dana Linssen en Oliver Kerkdijk de prijs.

Erik Schumacher