Cinekid naar nieuwe loca­tie in Am­ster­dam Noord

Captain Nova

Cinekid verhuist voor de 35ste editie naar Amsterdam Noord. De hoofdlocatie ligt van 13 tot en met 31 oktober bij Pathé Amsterdam Noord. Daarnaast worden er – weer als vanouds – voorstellingen georganiseerd in veertig steden in heel Nederland. ’s Werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform opent met de wereldpremière van Captain Nova.

Captain Nova is een sciencefictionfilm die zich afspeelt in 2050. De aarde is er dan zo slecht aan toe dat gevechtspiloot Nova de opdracht krijgt om terug in de tijd te reizen om een milieuramp te voorkomen. Er is echter geen rekening gehouden met de bijeffecten van tijdreizen en Nova’s biologische klok wordt ook teruggezet. Ze stort neer als twaalfjarige, die door niemand serieus wordt genomen behalve Nas. Captain Nova is geregisseerd door Maurice Trouwborst (De regels van Floor).

De verhuizing van Cinekid is vooral ingegeven door praktische overwegingen. De nieuwe locatie is met de Noord/Zuid-metrolijn een stuk makkelijker te bereiken dan het Westergasterrein, dat voorheen de hoofdlocatie vormde.