Chantelle Rod­gers nieuwe direc­teur Lan­taren­Venster

Chantelle Rodgers

LantarenVenster in Rotterdam heeft een nieuwe directeur-bestuurder. Chantelle Rodgers volgt per 1 juni Jaap Lampe op, die ad interim de positie bezette nadat in september vorig jaar Pepijn Kuyper de overstap maakte naar het Nederlands Filmfestival. Rodgers geeft momenteel leiding aan Stichting Music Matters.

Met de selectie van Rodgers heeft LantarenVenster gekozen voor een sociaal ontwikkelde bestuurder met lokale wortels. “Chantelle is een verbinder met oog voor mensen”,  stelt Jet van Koten, ad interim voorzitter van de Raad van Toezicht. “Zij komt uit Rotterdam, kent het Rotterdamse culturele veld goed en heeft brede ervaring op het vlak van beleidsontwikkeling en management. We zijn ervan overtuigd dat door haar komst en inspirerende ideeën, LantarenVenster een belangrijke volgende stap kan maken.

“LantarenVenster neemt met haar rijke historie een unieke positie in Rotterdam in, een stad die continu in beweging is”, stelt Rodgers in een persbericht. “Ik ben er trots op dat ik, in de rol van directeur, verder vorm mag geven aan de artistieke en maatschappelijke ambities van LantarenVenster. Ik kijk ernaar uit om samen met de organisatie LantarenVenster nog steviger neer te zetten als plek waar mensen elkaar ontmoeten, die in verbinding staat met de samenleving en waar via muziek en film nieuwe verhalen worden verteld en perspectieven worden geboden.”