Brandend Kalf keert weer met clandestien college

  • Datum 08-09-2017
  • Auteur
  • Deel dit artikel

De Avond van het Brandende Kalf kwam vorig jaar niet van de grond — de crowdfundingactie slaagde net niet. Maar daar laten de initiatiefnemers zich niet door afremmen. Dus wordt er ook dit jaar weer een programma parallel aan het Nederlands Film Festival neergezet. Onder de kop ‘clandestien college’ wordt op 20 september twee uur lang vurig gepleit voor meer ambitie en durf in de Nederlandse film.

Het spits wordt afgebeten door filmjournalist Karin Wolfs. Zij schets een kader waarbinnen de Nederlandse film naar een hoger plan kan worden getild. De avond wordt afgesloten door schrijver A.H.J. Dautzenberg — samen met Wolfs initiatiefnemer van Het Brandend Kalf — die onder de prikkelende titel ‘Een te kleine broek maakt impotent’ parallellen probeert te trekken tussen de literatuur en film.

Daar tussenin neemt schrijver Eva Rovers het marktdenken en culturele ondernemerschap op de korrel. Net afgestudeerd filmmaker Stijn Bouma vertelt wat hij aan subversiefs heeft opgestoken van Béla Tarr. En beeldend kunstenaar Harma Heikens voert een frontale aanval uit op de poldermentaliteit.

Het clandestien college is gratis toegankelijk en wordt op 20 september (21-23 uur) gehouden in ACU te Utrecht. Aanmelden kan via de Facebook-pagina.

Edo Dijksterhuis