Bero Beyer stopt als directeur Film­fonds

(foto: 31pictures.nl)

De coronacrisis heeft Bero Beyer uiteindelijk toch genekt. De directeur van het Filmfonds die tijdens de pandemie op dubbele kracht werkte om de ene steunmaatregel na de andere op te tuigen, stortte daarna in. Zijn ziekteverlof werd steeds verlengd. Nu heeft hij zijn functie definitief neergelegd.

“De afgelopen periode waarin ik noodgedwongen rust moest nemen, was vervelend, maar gaf ook ruimte om na te denken over welke rol mij het beste past”, schrijft Beyer in het persbericht dat het Nederlands Filmfonds heeft uitgestuurd. ”Dat blijkt uiteindelijk niet meer het fondsdirecteurschap te zijn. Ik heb daarom besloten mijn liefde voor film en kunst met nieuwe energie op een andere manier vorm te geven.”

Wat die andere vorm precies inhoudt, wordt niet vermeld. Wel dat Beyers huidige vervanger, Sandra den Hamer, aanblijft als interim directeur-bestuurder. Zij zal in samenwerking met zakelijk directeur George van Breemen leiding blijven geven aan de interne organisatie, de verdere ontwikkeling van de inhoudelijke koers, de samenwerking met de sector en het opstellen van het beleidsplan 2025-2028. De Raad van Toezicht zal medio 2024 de werving- en selectieprocedure voor een nieuwe directeur-bestuurder opstarten.