Bero Beyer nieuwe directeur IFFR

  • Datum 06-05-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Bero Beyer

Het IFFR wilde voor Cannes bekend maken wie de opvolger van Rutger Wolfson zou worden. En het is gelukt. Bero Beyer is de nieuwe algemeen en artistiek directeur. Beyer verdiende zijn sporen als producent en consulent van het Nederlands Filmfonds. Hij begint op 1 augustus in zijn nieuwe functie.

Beyer (45), die studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, is vooral bekend als producent. In 2000 richtte hij het bedrijf Augustus Film op. Zeven producties heeft hij op zijn CV staan, waarvan Ford Transit en het voor een Oscar genomineerde Paradise Now de bekendste zijn. Zijn meest recente productie, Atlantic., draaide tijdens de afgelopen editie van het IFFR in het IFFR Live-programma. Daarnaast is Beyer actief als scenarioschrijver en stond hij in het begin van zijn carrière nog achter de camera. Sinds 2005 is hij lid van de European Film Academy.

In een persbericht stelt de vers aangestelde directeur: ‘Naarmate de toekomst van filmproducties en de beleving van film blijven veranderen, is het van het grootste belang dat we kwalitatief hoogstaande artistieke cinema en de creatieve talenten erachter blijven vieren. IFFR is altijd toegewijd geweest aan dit idee. Niet alleen door deze films en de makers een podium te bieden, zodat ze door publiek en professionals ontdekt en bewonderd kunnen worden, maar ook door het creëren van een platform om op deze ontwikkelingen te reflecteren of ze te initiëren. Als producent en gepassioneerd filmliefhebber heb ik diep respect voor wat het festival uitdraagt en de sterke positie die het binnen de industrie inneemt. Ik zie het als mijn taak om in het snel evoluerende filmlandschap zowel de Internationale en de Nederlandse kwaliteitscinema te ondersteunen als de proactieve en vooruitstrevende rol uit te bouwen die het festival speelt in het verkennen van de nieuwe uitdagingen.’

Edo Dijksterhuis