De bedden­bios­coop: co­coon­en buiten de deur

Languit liggend film kijken op een reusachtig scherm. Het kan vanaf aanstaande maandag in de eerste beddenbioscoop van Nederland. Het idee komt uit de koker van een creatieve matrassenkoning, die het bioscooppubliek uit zijn 200 dagen durende winterslaap wil wakker schudden.

Joep Verbunt richtte vijf jaar geleden Matt Sleeps op, een disruptieve onderneming op de matrassenmarkt. Eerder had hij al naam gemaakt met een supermarktdisco, tomatengevechten op de Dam en een anti-hangover bar. In dat licht bezien is het verbouwen van Theater Amsterdam tot beddenbioscoop niet eens zo heel vreemd. Op het 4200 vierkante meter vloeroppervlak staan vijftien tweepersoons luxe boxsprings op een verhoging, zodat kijkers goed zicht hebben op het gigantische scherm.

Het aanbod bestaat uit blockbusters. Die worden gedraaid vanaf 15 uur, met op woensdagmiddag en in het weekend speciale kindervoorstellingen. Een bed voor maximaal twee personen is online te reserveren voor €45. De bedden worden na iedere voorstelling verschoond en een pyjama is niet verplicht.

Naast de reguliere voorstellingen worden er speciale voorstelling georganiseerd voor zorgverleners. Die kunnen zich aanmelden voor een gratis bed. De beddenbioscoop is in werking tot en met 23 juni.