Arab Film Festival lan­ceert on­line film­plat­form

The Amina Profile

De twintigset editie van het Arab Film Festival in Rotterdam is voorlopig uitgesteld. Maar op 19 maart lanceert het festival wel een nieuw platform om films uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika toch onder de aandacht te brengen. Films worden thematisch aangeboden. Als eerste aan bod: de Arabische Lente en de Syrische revolutie.

Het nieuwe platform heet CMENA.nl, met de C van cinema en de rest van de letters die verwijzen naar Middle East en North Africa. Er wordt gestart met 35 films, die bekeken kunnen worden voor €3 per titel. Tot het initiële aanbod behoren onder andere Return to Homs, de IDFA-openingsfilm van 2013, en The Amina Profile, over een Canadese vrouw die een online relatie krijgt met een Syrische blogger en een internationale reddingsoperatie opzet als die gekidnapt wordt door het Syrische regime.

De lancering van CMENA.nl vindt op 19 maart om 16:00 uur plaats via een livestream vanuit het Verhalenhuis Belvédère. Aanwezig daarbij is onder andere Rosh Abdelfattah, de artistiek leider van het Arab Film Festival, filmmaker en initiatiefnemer van CMENA.nl.