Ali Remmelts na vijftien jaar weg als zakelijk directeur Movies that Matter

Ali Remmelts neemt per 1 juli afscheid als zakelijk directeur van Stichting Movies that Matter, de organisatie achter het gelijknamige mensenrechtenfilmfestival. Ze heeft die functie vijftien jaar vervuld.

Remmelts was er al bij toen het filmfestival in 2009 de naam veranderde van Amnesty International Film Festival in Movies that Matter, een zelfstandige stichting werd en verhuisde naar Den Haag. Mede door haar inspanningen om partners en fondsen aan het evenement te binden, groeide Movies that Matter uit tot een negendaags film- en debatfestival dat ruim 27.000 bezoekers trekt. Ook is er een jaarlijkse Tour met films langs achttien theaters door het hele lang en een educatieprogramma dat op jaarbasis zo’n 190.000 leerlingen uit het voortgezet onderwijs bereikt.

In een persbericht zegt de afzwaaiend zakelijk directeur: “Bijzonder trots ben ik op het fantastische team dat aan de hand van goed gekozen films onvermoeibaar aandacht vraagt voor belangrijke mensenrechtenkwesties, ver weg en dichtbij. Mijn grote dank gaat daarbij uit naar alle partners die ons werk mogelijk maken.”

De Raad van Toezicht heeft de leiding over de wervings- en selectieprocedure om een opvolger te vinden voor Remmelts. De vacature staat inmiddels uit.