Al filmend coro­na­moe­heid bij jeugd be­strijden

Weer geen versoepelingen aangekondigd bij de persconferentie van afgelopen dinsdag. Het is om moedeloos van te worden. De jonge filmmakers van Black Bee Productions bestrijden de op de loer liggende lethargie door jongeren te vragen om ideeën te pitchen voor webseries, tv-producties of films en die samen uit te werken.

Het Amsterdamse productiehuis lanceert vandaag de campagne Dare To Fly met een gelijknamige clip waarin rapper Adje jongeren oproept “te durven vliegen” en hun filmideeën op papier te zetten. In de video zien we een jonge George Lucas, gespeeld door Lucas van der Pot, die droomt van ruimtereizen, zich niet uit het veld laat slaan en zijn ambities later verwezenlijkt via het filmscherm.

Black Bee Productions wordt gedreven door solidariteit. “Wij zijn zelf jong en willen aantonen dat het leven in deze pandemie niet alleen maar uitzichtloos is en ook tot heel veel creativiteit kan leiden,” schrijven de vijf jonge makers, allen twintigers, in hun persbericht. Ze richtten hun bedrijf op in 2018 en maken content voor web, televisie en film “door en voor jongeren”.