Afmans laatste wens

  • Datum 24-05-2011
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Frans Afman

Oud-GPD-journalist Pieter van Lierop is met de erven Afman in gesprek over een boek over Frans Afman.

Aanvankelijk zou Van Lierop de memoires van Afman te boek stellen onder de titel Beroemde mensen die mij kenden; de avonturen van een bankier in Hollywood. Van Lierop: "Ik zou ‘m niet doorzagen over de ins en outs van het bankieren; het moest een lichte variant worden."

Drie weken voor Afman’s dood vond er een eerste onderhoud plaats van drie uur. Van Lierop: "Ik heb van zijn dochter (Rozemyn Afman, KW) begrepen dat het zijn laatste wens is dat het boek er alsnog zal komen. Maar we moeten nog bespreken in welke vorm dat het beste kan. Als hij had verteld, droeg hij de verantwoordelijkheid voor wat er in het boek kwam te staan. Nu wil ik wel de verantwoordelijkheid nemen over de tekst, maar misschien kan haar naam beter in de titel staan. Er zouden in zijn aantekeningen nog wel dingen kunnen zitten waar weerhaakjes aan zitten. Daar moeten we het allemaal nog over hebben."

Rozemyn Afman werkt ook aan een documentaire over haar vader getiteld the adventures of a hollywood banker, waarvan een korte versie op het komende Nederlands Filmfestival te zien zal zijn. Zie ook fransafman.com.

Karin Wolfs