Hollandse Nieuwe 2022: Sergej Groenhart over Black Girl Magic

Sergej Groenhart. Foto: Jonathan Hoost

In de reeks Hollandse Nieuwe beantwoorden makers wier films op de nieuwe editie van het Nederlands Film Festival in première gaan elk dezelfde vijf vragen.

1. Waar gaat je film over?Black Girl Magic is een spannend drama met horrorelementen over de vriendschap tussen twee meisjes die op de proef wordt gesteld als ze zich inlaten met donkere magie.”

2. Waarom wilde je deze film maken? “Videoland Academy bood mij de unieke kans om mijn onconventionele stijl van storytelling met het Nederlandse publiek te delen.”

3. Mijn volgende film wordt nu eens… “een grappige en spannende actiefilm genaamd Cash Out met de Denzel Washington van Nederland, Yannick Jozefzoon in de lead.”

4. Wat heeft de Nederlandse film nodig? “Geweldige makers zoals Achmed Akabbi, Ashar Medina, Fadua El Akchaoui en Giancarlo Sanchez zijn het bewijs dat niemand zich zorgen hoeft te maken over de Nederlandse filmindustrie. Die is in goede handen.”

5. Wat was een bepalend filmmoment in je leven? “Ik heb meerdere momenten in mijn leven meegemaakt die goed zouden werken in een plot, maar het moment dat Ashar Medina mij belde en even doodleuk zei dat ik een aflevering van Mocro maffia mocht gaan schrijven, springt er voor mij wel uit. Ik dacht echt even dat ik in een aflevering van Bananensplit zat.”


Black Girl Magic is samen met de andere films in Videoland Academy te zien op het Nederlands Film Festival.