Vakjury Film by the Sea bekend

Tijdens de jaarlijkse kick-off van Film by the Sea heeft festivaldirecteur Jan Doense de namen van de leden van de Vakjury bekendgemaakt. Net als vorig jaar is Stine Jensen voorzitter. De andere leden zijn schrijver Thomas Rosenboom, schrijver en spoken word-artist Babs Gons, schrijver en journalist Joyce Roodnat en acteur Sabri Saad El Hamus.

Film by the Sea vindt plaats van 11 tot en met 20 september en zal het eerste grote filmfestival zijn na de lockdown. Het hart van het festival in Vlissingen is de competitie voor boekverfilmingen, waar de vakjury over oordeelt. Vorig jaar werd Ghost Town Anthology van Denis Côté uitgeroepen tot winnaar.

Film by the Sea Vlissingen vergroot dit jaar haar zaalcapaciteit door een extra zaal te creëren in de Machinefabriek op het Scheldekwartier in Vlissingen. Niet met rijen stoelen, maar met een vaste setting van zo’n vijftig auto’s. Voor dit drive-in project werkt het festival samen met een lokale autodealer die zowel nieuwe als occassions plaatst voor een scherm van tien bij zes meter. Het geluid komt via de speakers van een radio die in de auto’s wordt geplaatst.