Links

Solaris

Wat is er deze week bij andere media te lezen, zien en luisteren? The New Yorker duikt in het oeuvre van Andrei Tarkovsky.

Wat we kunnen leren van Tarkovsky
The New Yorker
neemt een duik in het monumentale oeuvre van de Sovjet-cineast Andrei Tarkovsky, die ons ‘een nieuwe manier van naar de wereld kijken’ leerde.
The New Yorker


Bacurau
MUBI gaat in gesprek met de makers van de neo-western wraakfilm Bacurau (2019), Kleber Mendonça Filho en Juliano Dornelles.
YouTube

Quarancinema
Vox
blikt terug op afgelopen editie van het Sundance Film Festival en ziet dat een groot aantal films nu al met succes de ervaringen van het coronatijdperk naar het witte doek vertalen.
Vox

Promising Young Woman
Emerald Fennell (Killing Eve) over haar debuutfilm Promising Young Woman en de positie van vrouwen in de filmindustrie: “Er bestaat nog steeds het idee dat je als vrouw over vrouwenzaken moet schrijven.’’
Little White Lies

Hollywoods lieveling Jesse Plemons
Ondanks zijn vriendelijke gezicht heeft hij een lange lijst van verknipte personages op zijn naam staan. Jesse Plemons over zijn carrière en nieuwste film Judas and the Black Messiah (Shaka King, 2021). “Acteren is een unieke manier om meer over jezelf, anderen en de wereld om je heen te weten te komen.’’
The Guardian