Zelfs Homer keek naar Twin Peaks
'That's brilliant!'
Zelfs afhakers van de serie konden niet om Twin Peaks heen. Daarvoor maakte de serie een te grote impact op de populaire cultuur die volgde. Door het rappe tempo en de lage productiekosten waarmee televisieshows werden gemaakt waren zij de eersten die Twin Peaks citeerden.
In hetzelfde jaar waarin het eerste seizoen van Twin Peaks op televisie te zien was, maakten programma’s als The Fresh Prince of Bel-Air, Mystery Science Theatre 3000 en zelfs Sesame Street al referenties naar de serie. Nog jaren na de laatste aflevering blijft Twin Peaks terugkomen op televisie. "Briljant!”, schreeuwt Homer in 1997 in een aflevering van The Simpsons als hij naar Twin Peaks kijkt. Hij lacht even en vervolgt: "Ik heb geen idee wat er hier gebeurt."
Nu gameontwikkelaars steeds meer middelen hebben om complexe spelervaringen te creëren putten zij ook in toenemende mate inspiratie uit de serie van Lynch en Frost. In games als Alan Wake (2010) en Life Is Strange (2015) waant de speler zich een digitaal equivalent van Agent Cooper die in slaperige steden gekweld door bovennatuurlijke fenomenen op onderzoek moeten gaan. Beide games nemen zelfs de episodische structuur van Twin Peaks over om de speler nog dieper in de spelwereld onder te dompelen.