Stem voor de EFA People’s Choice Awards

  • Datum 11-09-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Tijdens de European Film Awards in december delen niet alleen de leden van de European Film Academy hun prijzen voor de beste Europese films van het jaar uit, maar mag ook het publiek zijn zegje doen. De stembussen zijn nu geopend; in dit dossier vindt u alle Filmktrant stukken over de genomineerde films op een rij.

Waar voor de ‘reguliere’ European Film Awards ieder jaar gestemd wordt door de leden van de European Film Academy, vergelijkbaar met het Amerikaanse Oscar-systeem, geeft de Europese tegenknie ook ruimte aan het publiek. De EFA People’s Choice Award geeft ieder jaar de filmliefhebbers in heel Europa de mogelijkheid om hun favoriete film te kiezen.

De People’s Choice Award wordt uitgereikt sinds 1997, en werd eerder onder meer gewonnen door Pedro Almodóvars Volver, Jean-Pierre Jeunets Amélie, Fatih Akins Gegen die Wand Pawel Pawlikowski’s Ida.

Filmliefhebbers in heel Europa kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen op de officiële website. Daarmee maken ze direct ook kans om op zaterdag 12 december de 28ste European Film Awards Ceremony bij te wonen in Berlijn.De genomineerde films voor de People’s Choice Award 2015 zijn:

— The Imitation Game (Morten Tyldum)
— La isla mínima (Alberto Rodríguez)
— Leviathan (Andrey Zvyagintsev)
— A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence (Roy Andersson)
— The Salt of the Earth (Juliano Ribeiro Salgado & Wim Wenders)
— Samba (Olivier Nakache & Eric Toledano)
— Serial (Bad) Weddings (Philippe de Chauveron)
— Turist (Ruben Östlund)
— Victoria (Sebastian Schipper)
— White God (Kornél Mundruczó)