Focus: Uitwaaien en filmkijken op Vlieland

Filmbezoek is niet het eerste waar je bij Vlieland aan denkt. Uitwaaien ligt meer voor de hand. Podium Vlieland combineert die twee zaken in een aantal filmweekenden, onder het motto ‘één eiland, drie dagen, zes films’. Films zien met tussendoor wind, zee en zand.

Je kon IDFA in Amsterdam bezoeken, maar wie even geen zin had in de stedelijke hectiek kon in twee filmweekends zes IDFA-documentaires op Vlieland zien. Er zat wel een addertje onder het gras, want de films kunnen alleen worden bezocht in een arrangement met hotelovernachtingen. Filmliefde en hotelexploitatie gaan op Vlieland hand in hand. Het maakt de toeloop er niet minder op, want de twee IDFA-weekends waren snel uitverkocht.

Ook de filmweekends erna hebben niet te klagen over gebrek aan belangstelling. De drie filmweekends met roadmovies (‘Op reis’) zijn uitverkocht. Dat geldt ook voor de weekenden met misdaadfilms (‘Crimineel goed’). Wel kan er nog worden geboekt voor het ‘Gay and Lesbian’ weekend (31 januari – 2 februari) en voor twee weekenden ‘Leve de liefde’ in februari (‘films voor romantische zielen’), twee weekenden ‘Naar de wildernis’ in maart (‘de mooiste verhalen uit de natuur’), drie weekenden ‘Top Secret’ eveneens in maart (‘spannende films vol geheimen’), en twee weekenden ‘Naar buiten’ in april (‘feelgoodverhalen van het platteland’). De titels van de films, die alle kort worden ingeleid, zijn een verrassing.


podiumvlieland.nl