Focus: Superhelden in Groningen

Batman

Dol op superhelden? Sla dan een bezoek aan de expositie The Art of DC – The Dawn of Superheroes in Forum Groningen niet over. De tentoonstelling toont kostuums, rekwisieten, tekeningen en artwork uit de wereld van DC Comics. Anders dan veel superhelden hoef je je niet te haasten, want de expositie loopt nog tot januari volgend jaar.

Altijd al de Batmobile in het echt willen zien? Of Jack Nicholsons Joker-pak uit Batman (1989)? Of de cape die Christopher Reeve in zijn vier Superman-films droeg? Het kan op de expositie over de superhelden van DC Comics, met als beroemdste Batman. Maar ook Superman, Flash en Wonder Woman hebben DC Comics geen windeieren gelegd. De expositie geeft een indruk van hoe de stripverhalen tot films werden gemaakt. De tentoonstelling startte vijf jaar geleden in Parijs en eindigt nu na wereldsteden als Londen en Tokio in Groningen. Na deze stad is de expositie niet meer te zien in Europa.

Dat de expositie alleen over de stripfiguren en films van DC Comics gaat, zorgt wel voor een beperking. Het hele Marvel-universum, de grote concurrent van DC Comics, is op de expositie afwezig. Geen helden als Spider-Man, Captain America en Iron Man in Groningen. Marvel weet wat haar te doen staat: als de wiedeweerga ook een interessante expositie optuigen.


The Art of DC – The Dawn of Superheroes | 30 juli t/m 8 januari 2023 | Forum, Groningen