Focus: Short Movie Sunday

Campagnebeeld Short Movie Sunday

Films zien in een hotel? Jazeker, dat kan op Short Movie Sunday in het Volkshotel in Amsterdam. Komende zondag transformeert het hotel voor één dag in een zeven verdiepingen tellend filmhuis. Te zien zijn videoclips en korte films in allerlei genres. Ook zijn er Q&A’s met filmmakers.

Het leek in 2018 een maf idee, maar de piloteditie van Short Movie Sunday was een succes, zodat er twee vervolgedities kwamen. Daarna gooiden lockdowns twee keer roet in het eten, maar dit jaar kan het evenement voor de vierde keer worden gehouden.

Aan de opzet is weinig veranderd. Het Volkshotel wordt voor één dag omgetoverd tot filmhotel. In twintig hotelkamers, drie zalen, sound bar Doka en restaurant Canvas zijn videoclips en korte films te zien. Bezoekers kunnen op zeven verdiepingen van filmkamer naar filmkamer dwalen.

Wat zij gaan zien, is een verrassing en hangt af van de zeven filminstellingen die als curatoren ieder één verdieping programmeren. Die instellingen zijn Studio/K, Cineville, Moviezone & De Ontmoeting, Pluk de Nacht, Halal, Broedplaats VKG en het Volkshotel. Inderdaad: het Volkshotel is geen filminstelling, maar twee medewerkers van het Volkshotel hebben films gemaakt die te zien zijn. Verder is het programma een verrassing.

Een tip van de sluier: te zien zijn korte films (zowel fictie als docu) en videoclips van gevestigd en nieuw talent. Sommige films zijn premières, andere waren eerder te zien. Naast de films zijn er Q&A’s met makers.


Short Movie Sunday | 11 december | Volkshotel, Amsterdam