Focus: Roots Film Festival 2023

Haagse filmmakers

Kon minder

“Wie het lokale niet eert, is het internationale niet weerd”, zou het motto kunnen zijn van het Roots Film Festival. Op de gratis toegankelijke zesde editie van het festival zijn films van Haagse filmmakers te zien. Veel van hen zijn aanwezig voor talks en panelgesprekken.

‘Het Roots Film Festival is door Filmhuis Den Haag geïnitieerd om Haagse filmmakers een podium (en een groot doek) te geven. Maar ook om elkaar (beter) te leren kennen en om een bijdrage te leveren aan een goed en positief Haags filmklimaat.’ Aldus de organisatoren van het Roots Film Festival.

Mooie woorden, maar uiteindelijk draait het voor de bezoekers om de films, die zijn onderverdeeld in twaalf vertoningsblokken. Het zijn er te veel om hier te beschrijven; we volstaan met de titels en de makers.

Birth of Light (Jasmijn Schrofer), Stille noodkreet (Nienke Glas), Als hulp meer is dan redden (Edgar Wurfbain), More Than Kling Klang Klong: The Sounds of Survival (Jeffrey Salimin), Asman (Florian Damen), De zuigeling (Daan Sekreve), Paradijs en trekvogels (Jeroen Langerak), IK (Luliia Khatsanov), Auke de Vries: Zonder titel (Marsel Loermans & Anton Spruit), Zadnja ura (Tinka), Kon minder (Fleur Nonnekes), No Grey Cars (Sacha Hoebergen), How to Raise a Rebel (Isa Skolnik), Maeve (Adam Klugkist), Jacob’son (Tristan Kingdon), Resort Ladumaar (Marieke Dijsselhof), Frits (Florentine Oranje), The City as a Black Box (Anna Theunissen), Solo (Sjuul Joosen), Nieuw broekie (Ayla Spaans), Parel Moerwijk (Bart Sturing), Dromen/slaapt (Luke van Wijk, Joeri Woudstra & Sandor Dayala), Sociale drug (Adam Klugkist) en Egoritme (Sybren Ypma). De prijs voor de langste titel krijgt Magic Pills, Shroom Bubbles and Grey Clouds: Navigating the Hype, Potential and Pitfalls of Psychedelics (Simonida Savic).


Roots Film Festival | 16 december | Filmhuis Den Haag