Focus: Geweld tegen sekswerkers

Caer (Caught)

Queer.red is een groep (voormalige) sekswerkers, feministen, queer en trans mensen die met filmbijeenkomsten en discussies een genuanceerd beeld van sekswerk wil geven. Het eerste (film)evenement is 11 juni in filmhuis Cavia.

Dat sekswerkers op straat gevaar lopen, is geen geheim. De één uur durende film Caer (Caught) gaat over trans-­sekswerkers uit Latijns-Amerika in de wijk Queens in New York. In een combinatie van fictie en documentaire toont filmmaker, socioloog en etnograaf Nicola Mai de repressie van deze transgenders. Ze worden opgepakt, belanden in de gevangenis en worden het land uitgezet.

Door sekswerkers zelf geschreven verhalen in de film zijn gebaseerd op hun dagelijkse ervaringen. De film bevat ook beelden van de jaarlijkse SlutWalk, een mars die oproept om een einde te maken aan de victim blaming en slut shaming van slachtoffers van seksueel geweld. De film kwam tot stand in samenwerking met Transgrediendo Intercultural Collective, een New Yorkse organisatie die opkomt voor de rechten van latino transgender-migrantenvrouwen.

Queer.red vertoont ook het vier minuten durende What if Tomorrow I’m Next, een filmpje dat onderdeel uitmaakt van een campagne tegen geweld tegen sekswerkers.

Na de twee films is er een (vooraf opgenomen) paneldiscussie met de makers van Caer (Caught) over de film en hun samenwerking met de transgender-community.


queer.red presents! Power Exchange: Collaborative Film Making | 11 juni | Filmhuis Cavia, Amsterdam