Focus: Motel Opgedoekt is terug!

Motel Opgedoekt doet geen levendig motel vermoeden, maar Utrechtse filmliefhebbers weten dat die naam staat voor originele filmvertoningen op originele plekken. De komende vijf weken zijn er elk weekend vertoningen op plekken onder de sterrenhemel.

Ook Motel Opgedoekt was even uit beeld door de bekende reden, maar het keert terug met een programma van niet in filmtheaters vertoonde eigenzinnige films en filmparels die het verdienen om nog eens vertoond te worden. Helemaal des Motel Opgedoekt is het dat elk van de vijf vertoningsweekenden op een andere locatie in de openlucht is. Het filmavontuur begint in het weekend van 1 en 2 augustus op het terrein van De Nijverheid. Op 1 augustus is daar de Franse speelfilm Willy the 1st te zien (o.a. Ludovic Boukherma, 2016). De film schetst een tragikomisch portret van een vijftigjarige sociaal gehandicapte man, die na de dood van zijn broer voor het eerst in zijn leven de wijde wereld in trekt. Een dag later kan worden gekeken naar Dick Verdult – It Is True But Not Here (Luuk Bouwman, 2017), een portret van visueel kunstenaar en musicus Dick Verdult, ook wel de laatste Dadaïst genoemd.

Een week later zijn de vertoningen bij Bar Bolsjewiek. Op het programma staan Tiempo compartido (Sebastián Hofmann, 2018), een in een Mexicaans vakantieresort spelende zwarte komedie over een uit de hand lopende familievakantie, en Koko-di Koko-da (Johannes Nyholm, 2019), een komische horrorfantasie over een stel dat om hun relatie te redden in een bos gaat kamperen, waarin uiteraard ongewenste gasten opduiken.

In het weekend van 15 en 16 augustus strijkt Motel Opgedoekt neer bij WerkspoorKade. Op zaterdag is een nog aan te kondigen film te zien, op zondag Monument (Jagoda Szelc, 2018), een Pools psychodrama over een groep studenten die stage gaan lopen in een hotel waarbij ze onbekende kanten van elkaar leren kennen.

Een week later kunnen we op 22 augustus naar Kantien voor vertoningen van het geweldige Thunder Road (Jim Cummings, 2018), een tragikomisch portret van een politieagent die de greep op de werkelijkheid verliest. Een dag later staat een nog aan te kondigen film op het programma.

Motel Opgedoekt sluit de zomervertoningen in het weekend van 5 en 6 september af in Vechtclub XL met nog aan te kondigen films. De nog onbekende filmtitels zijn binnenkort te vinden op de website en facebookpagina.